5 Sfaturi de îngrijire a mașinii

În articolul anterior vorbeam despre cum problemele la mașină pot apărea atunci când ne așteptăm cel mai puțin și despre beneficiile tractării auto. Având în vedere că autovehiculul reprezintă unul dintre bunurile tale cele mai preț și pentru care ai investit o sumă considerabilă de bani, mai mult ca sigur îți dorești să nu ajungi în situația în care să ai nevoie de serviciile de tractări auto Făgăraș.

Te înțelegem. Tuturor ne displace să vedem că mașina pentru care am lucrat o perioadă îndelungată pentru a o putea achiziționa semnalează defecțiuni tehnice. De aceea, îți propunem să ai în vedere următoarele 5 sfaturi de îngrijire a mașinii. Îți garantăm că dacă iei în considerare câteva aspecte esențiale, îți vei putea menține cu ușurință autovehiculul în stare optimă de funcționare.

5 Sfaturi utile de îngrijire a mașinii

#1. Inspecția tehnică periodică

Impusă de către legislația rutieră în vigoare, inspecția tehnică are un rol esențial pentru durata de viață a mașinii tale. Prin intermediul acestei examinări, se verifică buna funcționare a autoturismului, a sistemelor de direcție și de frânare. De asemenea, se controlează dacă normele de poluare sunt respectate și dacă aspectul general al mașinii este corespunzător cu modelul acesteia.

#2. Verificarea fluidelor

Uleiului și lichidele de spălare pentru parbriz și de răcire influențează în mod direct starea de funcționare a autoturismului. Prin urmare, este recomandat să verifici nivelul acestora mai ales înainte de a te deplasa pe distanțe lungi. În acest mod, eviți momentele neplăcute în care să vrei să-ți ștergi parbrizul și de fapt să-l zgârii din lipsa lichidului ori să ajungi în situații critice.
În egală măsură, este necesară înlocuirea acestora conform indicațiilor tehnice ce se regăsesc în cartea de utilizare, întrucât acolo găsești indicații precise referitoare la intervalul de timp. Tot acolo vei găsi și informațiile necesare legate de înlocuirea lichidului de frânare, al celui de transmisie sau al lichidului pentru servofrână și servodirecție.

#3. Remedierea imediată a oricărei defecțiuni

Indiferent că este vorba despre înlocuirea unui bec, despre îmbunătățirea presiunii din anvelope, despre înlocuirea curelei de transmisie sau de distribuție la un anumit interval de kilometri ori a plăcuțelor de frână, fiecare aspect are propriul rol. Orice defecțiune pe care nu o rezolvi în timp util poate duce la efecte iremediabile pe termen mediu sau lung.

#4. Schimbarea bujiilor

Bujiile au un rol esențial în funcționarea mașinii, iar deteriorarea acestora provoacă un consum mai mare, lipsa accelerației sau chiar deteriorarea motorului. De aceea, este important ca acestea să fie verificate la fiecare 45.00 de km și înlocuite la fiecare 90.000 de km.

#5. Curățarea frecventă

Spălarea exterioară a mașinii nu contribuie doar la un aspect exterior îngrijit al mașinii, dar și la îndepărtarea impurităților care ajung în locurile mai puțin vizbile, dar care pot afecta funcționarea mașinii. Astfel că o spălare realizată în mod corespunzător înlătură particulele de sare, clorura de calciu și acizii care pot produce ruginirea ori deteriorarea pragurilor, a instalației de eșapament ori a șasiului.

La final, nu uita să ai întotdeauna în vedere aceste sfaturi pentru a evita pe cât posibil situațiile neplăcute. Iar dacă din diverse motive care nu țin de modul de îngrijire al mașinii, ajungi să ai nevoie de servicii de tractări auto Făgăraș, salvează datele noastre de contact.
Drumuri line îți dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code