Cum să-ți pregătești mașina pentru primăvară?

Aștepți cu nerăbdare să vină primăvara? Te gândești deja cu entuziasm la zilele însorite? Plănuiești deplasări lungi și dese? Știm sentimentul. A venit timpul să te bucuri de avantajele sezonului călduros. Înainte însă de a porni la drum, trebuie să te asiguri că pui în practică câteva sfaturi utile pentru a diminua șansele de a avea nevoie de serviciile de tractari auto Codlea.

Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere astfel încât să te asiguri că mașina ta este pregătită pentru venirea primăverii.

5 Sfaturi utile de pregătire a mașinii pentru primăvară

#1. Curățenie exterioară și interioară

Având în vedere că lunile de iarnă au adus cu ele depuneri de sare și de nisip atât în exteriorul, cât și în interiorul mașinii, este crucial să începi cu o curățenie amănunțită. Asigură-te că îndepărtezi substanțele corozive de pe șasiu și pasajele roților pentru e evita eventualele neplăceri.
În egală măsură, examinează vopseaua pentru a identifica orice zgârietură, lovitură sau urmă de rugină. Remedierea unor astfel de probleme în timp util contribuie la bunăstarea autovehiculului tău.
Nu în ultimul rând, acordă atenție sporită și interiorului. În afară de curățarea geamurilor, a scaunelor și a banchetei, este necesar să îndepărtezi și covorașele de cauciuc. În acest mod, elimini umezeala și impuritățile care pot ajunge cu ușurință în locurile mai puțin vizibile și afecta funcționarea mașinii.

#2. Schimbarea roților

Odată ce temperaturile cresc și știi sigur că nu urmează să mai faci deplasări la munte sau în zone în care există probabilitatea ca vremea rece să persiste, poți înlocui anvelopele de iarnă cu cele de vară. Indicat este să le schimbi imediat după ce ai spălat mașina și să fi curățat în prealabil și jantele.

#3. Curățarea parbrizului și inspecția luminilor

Nu doar caroseria trebuie curățată amănunțit, cât și parbrizul. Este esențial să îndepărtezi impuritățile acumulate pe timpul iernii pentru o bună vizibilitate și să te asiguri în același timp că ștergătoarele nu au înghețat și sunt în bună stare de funcționare.
De asemenea, verifică faptul că farurile și stopurile sunt funcționale și nu prezintă semne de rugină, întrucât condițiile din timpul sezonului rece le poate afecta cu ușurință.

#4. Motorul și bateria

Pentru a evita situațiile neplăcute în care motorul cedează, verifică situația furtunurilor și înlocuiește lichidele aferente. În cazul uleiului, este necesară o vâscozitate mai mare în sezonul călduros pentru a sigura buna funcționare a mașinii. Înlocuirea lichidului de parbriz este necesară întrucât el acționează anti-îngheț pe timp de iarnă.
De asemenea, testează și rezistența bateriei pentru a te asigura că aceasta funcționează la capacitate maximă.

#5. Elimă accesoriile nefolositoare

Mai mult ca sigur ai ținut pe timpul iernii un set de lanțuri, un sac de nisip sau o lopată în portbagaj. Este timpul să le îndepărtezi din mașină, întrucât greutatea acestora contribuie la sporirea combustibilului consumat.
Tu ai început să-ți pregătești mașina pentru primăvară? Dacă nu, este timpul să te grăbești pentru a nu fi nevoit să soliciți ajutorul serviciilor de tractări auto Codlea.

Iar dacă obișnuiești să fii precaut, te sfătuim să salvezi și numărul nostru de telefon și să ne contactezi în cazul în care te afli în dificultate.

O primăvară cu drumuri cât mai line îți dorim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code